Tacos med pulled chicken og BBQ sauce

Tacos med pulled chicken

De lækreste hjemmebagte tortillas med pulled chicken, i en BBQ-sauce uden sammenligning? Look no further!

Ingredienser

Opskriften her er beregnet til 2 personer. Der er dog rigeligt BBQ-sauce til dobbelt portion, så er I 4, skal du blot doble op på alt andet.

De vigtigste ingredienser til tacos og tortillas med pulled chicken kan du købe på Tacokongen: tomatillo salsa, tacopresser, habanero sauce, chipotle pulver or selvfølgelig autentisk masa harina mel til tacos.

Tortillas

  • 200g Masa Harina
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk salt
  • 40 gram smør
  • 2,5 dl varmt vand

Pulled chicken

  • 2-3 stk kyllingebryst
  • BBQ-sauce efter behov – vi brugte lidt under halvdelen til 3 stk bryst

BBQ-sauce (giver rigeligt BBQ-sauce til dobbelt portion)

  • 2 rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 50 gram brun farin
  • 1 ¼ dl soya sauce
  • 2 dl æblejuice
  • 1 dl bourbon – vi brugte Jim Bean
  • 1 dl ketchup
  • 1, 2, 3, 4, 5-7 dashes tabasco efter temperament
  • 1 tsk paprika
  • ½ tsk chili chipotle krydderi
  • 1-2 spsk liquid smoke (fås fx i Meny)
  • Maizena til jævning

Topping

Fremgangsmåde

BBQ-sauce (arbejdstid ca. 30m, samlet tilberedelse ca. 60m)

BBQ-saucen kan med fordel forberedes dagen før, gør du det så skal du blot varme saucen op igen inden brug. Opskriften her giver rigeligt sauce – vi brugte lige under halvdelen til 3 stykker kyllingebryst. Hæld derfor overskydende sauce i et skoldet sylteglas og sæt det i køleskabet. Trust us, du finder hurtigt anvendelsesmuligheder, når først du har smagt den!

Hak løg og hvidløg og sautér i en mindre gryde, så løgene bliver bløde og tager lidt farve. Husk, at hvidløg kan blive beske, hvis de steges for meget, så løgene må ikke blive mørke. Tilsæt nu farin, soya, æblejuice, bourbon og ketchup, og lad saucen simre i minimum 30 minutter ved svag varme og under hyppig omrøring.

Tilsæt nu tabasco, paprika, chili chipotle powder og liquid smoke, og smag saucen til. Det gælder om at finde den helt rigtige balance mellem sødmen, syrligheden og den spicy chili.

Slutligt kan du eventuelt jævne saucen med maizena for den rette konsistens – pas nu på at den ikke bliver for tyk, og husk at når saucen køler af, så bliver den dobbelt så tyk. Har du fået jævnet for voldsomt, kan du toppe med lidt æblejuice for igen at få saucen lind.

BBQ-saucen er inspireret af Gastromands helt fantastiske opskrift!

Pulled Chicken (arbejdstid ca. 5m, samlet tilberedelse 30-90m)

Vi vakuumpakkede kyllingebryst og tilberedte dem i sous vide ved 60 grader i 90 minutter.

Ejer du ikke en sous vide, kan du stege kyllingen ved svag varme i en sautérpande eller gryde under låg. Vend da kyllingen ofte og lad den ikke få en kraftig stegeskorpe, det er vigtigt, at du bevarer en masse saft i kyllingen, og at den er gennemstegt, men stadig har en lys og meget let rosa farve.

Pulled chicken

Træk nu kyllingebrysterne fra hinanden med 2 gafler. Steg efterfølgende den trukne kylling hårdt på en brandvarm pande i 30-60 sekunder.

Slut af med at vende en passende mængde BBQ-sauce i kyllingen. Vi brugte lidt under halvdelen af saucen til 3 stykker kyllingebryst.

Tortillas

Bland Masa Harina, bagepulver og salt og smuldr smør i en skål. Tilsæt varmt vand lidt af gangen og ælt sammen. Lad være med at arbejde for meget med dejen, den skal blot samle sig. Dejen skal akkurat hænge sammen og være til at holde ved uden at klistre.

Tacos på panden. Giv den ca. 1 minut på hver side.

Form nu kugler af 4 cm i diameter, eller 35 gram, og lad dem hvile i 10 minutter. Varm en pande op og lav tortillaerne én ad gangen: Placér en dejkugle i din tortilla presse og pres en tortillas til dejen kommer ud til kanten af pressen. Har du ikke en tortillapresser, kan du også bruge en kagerulle, men med pressen får du nemt et ensartet og perfekt resultat hver gang.

Bag tortillaen på panden i ca 30 sekunder på hver side, til dejen er bagt og er begyndt at tage farve hist og her.

Byg dine tacos


Tacos - små tortillas - med pulled chicken. Velbekomme.

Byg til sidst dine tacos med pulled chicken i bunden, en god teskefuld tomatillo salsa, en teskefuld creme fraise, en limebåd, et par stave skåret af chili, og top af med et par dråber Habanero Hot Sauce efter temperament. Servér med en god mexikansk øl.

Velbekomme!